Skip to content

Schuurwerk

Uw unieke muur

Schuurwerk

Schuurwerk is een gipsachtige afwerking welke circa 3 tot 5 mm dik op wand of plafond wordt aangebracht. Schuurwerk krijgt zijn structuur door gips te mengen met fijn zilverzand. Door de slagen in de eindafwerking ontstaat er een soort wolkeffect.

De voordelen van schuurwerk

Een van de voordelen van schuurwerk is dat het natuurlijk wit opdroogt en door een verschillende lichtinval er steeds anders uitziet. Het hoeft dus niet gesausd te worden, maar dat kan wel. Bovendien is schuurwerk handwerk. Dat betekent dat iedere muur er anders uitziet. De schurende, ronddraaiende beweging bepaalt het uiterlijk. Hiermee is het mogelijk om een unieke wand of plafond te creëren, doordat elke stukadoor een eigen stijl van schuurwerk heeft.

Schuurwerk neemt vocht op

Een ander groot voordeel van schuurwerk, is dat het vocht opneemt.
Het gipsachtige karakter van schuurwerk regelt de vochthuishouding in de woning op een goede manier. Schuurwerk neemt niet alleen vocht op, maar geeft het ook weer af. Het ‘ademt’ als het ware. Daarom is
het zeer geschikt voor natte ruimtes, zoals bijvoorbeeld de badkamer of keuken.

Uniek en rustiek vakwerk

In tegenstelling tot glad pleisterwerk is schuurwerk niet zozeer strak. Het past uitstekend bij een rustieke woning, of in een strakke woning waar de muren of het plafond een mooi contrast vormen. Schuurwerk kan een ware blikvanger worden! Schuurwerk aanbrengen is echt vakwerk, dat op een bijna ambachtelijke wijze wordt aangebracht. Hiervoor heeft u
een ervaren stukadoor nodig, met kennis van zaken. Daarvoor bent u bij Van Der Heijden Stucwerken aan het juiste adres!

Schuurwerk maakt ruimtelijk

Door de structuur en de lichtinval op die structuur, kan schuurwerk een ruimte optisch groter laten lijken. Het licht wordt in verschillende richtingen teruggekaatst, waardoor het optimaal gebruikt wordt.
Zeker in wit kan schuurwerk een ruimte dan ook groter maken.
Bovendien ziet schuurwerk er bij iedere lichtinval anders uit, waardoor het niet snel verveelt! Ook op het het plafond is schuurwerk erg mooi. Omdat het isolerend én brandvertragend werkt, is het ook nog eens een slimme keuze.

Hoe wordt schuurwerk aangebracht?

Het is belangrijk dat de stukadoor op een schone, droge ondergrond kan beginnen. Eventueel is een voorstrijkmiddel nodig, de stukadoor kan u daarover adviseren. Dit middel zorgt ervoor dat de ondergrond schoon wordt, zodat vuil van bijvoorbeeld roet en nicotine geen kans krijgen om door de pleisterlaag heen te dringen. Daarnaast zorgt het voorstrijkmiddel ervoor dat de mortel beter hecht. Vervolgens wordt de
mortel aangebracht. De afwerking wordt aangebracht met een dikte van ongeveer 3 tot 5 millimeter. Dit gebeurt met zogenaamde ‘slagen’, de
schurende beweging die het typerende uiterlijk aan schuurwerk geven. In deze slagen zie je de hand van de meester terug – of in dit geval van de stukadoor.

Schuurwerk repareren

Door de unieke structuur kunt u ook voor reparaties het beste een stukadoor inschakelen. Bij Van Der Heijden Stucwerken kunnen we u hier uiteraard mee helpen! In sommige gevallen raden we aan om de muur opnieuw te stuken, maar dat hoeft niet altijd. Vaak krijgen we al een goed idee met behulp van een goede foto.
Neem gerust contact met ons op, we helpen u graag!

Ambachtelijk en professioneel

Het aanbrengen van schuurwerk is vakwerk. U wilt immers geen grote dikteverschillen, zodat het lijkt of er klodders op uw wand of plafond zitten.
Onze stukadoors hebben jarenlang ervaring, en maken een unieke wand- of plafondbedekking voor u.
Zo heeft u jarenlang plezier van uw stucwerk!